Ljepota sa svrhom

Ljepota sa svrhom - Beauty with a Purpose

Antonija sa kupcem mandale od Gordane GrahovarHumanitarni projekt Beauty with a Purpose osmislila je i pokrenula Julia Morley 1972. i on je zahvaljujući njenom nesebičnom angažmanu s vremenom postao „srce“ izbora. Stotine mijuna funti prikupljeno je i podijeljeno lokalnim i međunarodnim organizacijama za pomoć nezbrinutoj i siromašnoj djeci po cijelom svijetu. „Ljepota sa svrhom“ danas obuhvaća sve humanitarne akcije koje poduzimaju organizatori izbora diljem svijeta, a u kojima misice koriste svoju titulu i popularnost kako bi skrenule pozornost javnosti na različite osjetljive teme i kako bi postigle maksimalan učinak akcije u kojoj sudjeluju. Svake godine natjecateljice iz cijelog svijeta ponosno prezentiraju svoja postignuća u zastupanju prava djece i zlostavljanih žena, u skupljanju donacija za gradnju škola, domova, sigurnih kuća i u pomaganju svima koji su potrebiti.

 

2019.Beauty with a purpoise- London

Ove godine za humanitarni projekt naša misica Katarina Mamić je nosila predivnu sliku poznatog akademskog slikara Dimitrija Popovića. U godini u kojoj se u svijetu obilježava 500 godina od smrti Leonarda da Vincija Misica je poklonila sliku "Omaggio a Leonardo" na taj se način spaja jubilej renesansnog genija sa spektakularnom priredbom Miss Svijeta 2019. Ljepota je uvijek nadahnjivala umjetnike a umjetnost je u svojoj biti slavi i afirmira ljepotu. Poklonjena je slika iz umjetnikovog ciklusa "Omaggio a Lenoardo" izlaganog u Zagrebu, Milanu i Rimu.

2017. Ljepota sa svrhom "Njegujmo život"

Biti miss sa sobom nosi i određenu odgovornost. Lijepo je biti lijep, ali to nije dovoljno. Direkcija Miss World pokrenula je humanitarni projekt zvan "Ljepota sa svrhom" koji za cilj ima poticanje volontiranja i humanitarnih projekata, a cijelu priču podržao je i Dalaj Lama. Ovaj svijet više nego ikad treba ljude koji će napraviti promjenu, zauzeti se za druge i tako ga učiniti boljim i ljepšim mjestom za život. Tako se i Direkcija Miss Hrvatske za Miss Svijeta koja ove godine slavi 25 godina postojanja, pridružila dobrim vibracijama i u suradnji s udrugom Debra koja brine o djeci "leptirima" i našim poznatim proizvođačima vina Kutjevo d.d. pokrenula humanitarni projekt "Njegujmo život".

Da bi nešto raslo i cvjetalo u svojoj najvećoj raskoši, baš poput cvijeta ruže, treba puno njege i brige. Mi u Direkciji brinemo i njegujemo lijepe mlade žene kako bi postale samosvjesne i sretne, Kutjevo brine i njeguje svoje vinograde kako bi im podarilo svoju esenciju utopljenu u vrhunska vina, udruga Debra brine i njeguje svoje leptire kako bi im lica krasila osmjehe... bez brige i njege za druge ovaj život ne bi imao smisla!

U svrhu ovog projekta napravljena je posebna edicija kutjevačkog rosea s posebno dizajniranom etiketom koju je osmislio modni dizajner Iggy Popović  u suradnji s modnom blogericom Ivanom Dobrovoljec, poznatijom kao Holly Style.
Kutjevo će od svake butelje ove limitirane edicije 5 kuna (za butelje 0,75 ml, odnosno 2 kune (butelje od 0,187 ml)donirati udruzi Debra kako bi mogli njegovati život ovih malih leptirića.

Direkcija Miss Hrvatske za Miss Svijeta će na svih svojih 20 županijskih izbora, kao i na glavnom izboru za Miss Hrvatske predstaviti projekt i dati priliku građanima sudjelovati u humanitarnoj priči tako što će moći kupiti butelju ovog posebnog rosea i biti potaknuti da i oni brinu o drugima.

Osim toga, na svim izborima će modni dizajner Iggy Popović pokazati svoju kolekciju haljina inspiriranih cvijetom ruže i ovim projektom.

Širimo dobre vibracije, brinemo brigu o drugima,  njegujmo život jer samo tako možemo živjeti sretno i ispunjeno.

 

2015. Beauty with a Purpoise - Sanya, China

Ove godine pokrovitelj dobrotvornog bala je Croata, naša predstavnica Maja Spahija će u Kinu ponijeti jedinstveni dar koji će zasigurno osvojiti srca.
Croata daruje svileni rubac iz limitirane kolekcije i ekskluzivnu kravatu "auHRum" s jezgrom od svile oko koje je omotano 24-karatno zlato.

 

2014. Beauty with a Purpose - London

Na humanitarnom balu na kojem su organizatori izbora za Miss Svijeta skupljali novac za Coram, najstariju britansku zakladu za pomoć djeci, naša predstavnica Antonija Gogić postigla je fantastičan uspjeh svojim darom- mandalom inspiriranom paškom čipkom autorice Gordane Grahovar. Raskošna mandala, ukrašena sa 2133 kristalića zauzimala je centralno mjesto na pozornici i blistala u punom sjaju pod svjetlima reflektora. Antonija je s nekoliko dojmljivih rečenica potakla aukcionare da budu darežljivi i postigla najvišu cijenu - čak 6500 funti ponudio je kupac za njenu madalu.

 

 

Vijesti LJEPOTA SA SVRHOM:

 

Miss Hrvatske u akciji zbrinjavanja otpada

Osim što ćemo okoliš učiniti čišćim, prilikom predaje vozila može se i zaraditi jedna kuna po kilogramu, odnosno prosječno tisuću kuna za jedno vozilo, pa zar to nije odlično, kaže Katarina Mamić

Iggy Popović dizajnira kolekciju "Njegujmo život" s posebnom svrhom
hrvatski dizajner Iggy Popović za svoju novu kolekciju "Njegujmo život" inspiraciju pronašao na vrlo neobičan i dojmljiv način...
Miss Hrvatske Maja Spahija u plemenitoj misiji
Ovih dana Maja organizira veliki humanitarni koncerta pod nazivom „Pjesmom do srca“ koji će se odžati u ponedjeljak, 12. listopada u Inside klubu u Šibeniku, a na kojem će nastupiti Guliano, Hari Rončević, Irina Kapetanovic, Zvone Bohem, grupe Dišpet, Kost i koža i River band te klapa Sibenico.
"We love girls" -8ky 6lu sudjeluje u projektu Beauty with a Purpose
Nakon nastupa na Miss World 2014. 8ky 6lu pristupio je svjetskom projektu Ljepota s svrhom i želi s pjesmom We love girls prikupiti sredstva za djecu cijelog svijeta.
Humanitarna akcija "Zagrljaj za knjigu!"
Antonija objavila humanitarni film "Zagrljaj za knjigu!". Pogledajte!
Miss Hrvatske radi kolače za nezbrinutu djecu!
Samo dan prije puta na svjetsko natjecanje Miss Hrvatske Antonija Gogić radila je baklave za nezbrinutu djecu smještenu u Dječjem domu Brezovica.