Novosti

Ove godine na svjetski izbor nije otišla predstavnica Hrvatske
28 ožu 2022 08:42:48
3634 views

U Puerto Ricu će se za manje od dva tjedna, 16. ožujka, održati natjecanje za Miss svijeta 2021. godine, ali bez hrvatske predstavnice. Ovo će biti prvi put nakon 1992. godine da na ovom prestižnom natjecanju ne učestvuje Miss Hrvatske. Proteklih su se tjedana 97 djevojaka borile za ulazak u finale, a sada je izabrano i 40 ljepotica koje su ušle u polufinale prestižnog izbora.

Ove godine Miss Hrvatske nema na natjecanju jer - nije ni izabrana! Direktorica Direkcije Miss Hrvatske za Miss svijeta Maja Vračarić objasnila je  što se dogodilo:

"Izbor Miss Hrvatske nije održan niti 2020. ni 2021. godine zbog propisanih covid-mjera. Izbor se priprema tijekom cijele godine a mjere su se mijenjale svakih mjesec dana, nisam htjela preuzeti rizik i potpisati ugovore i onda ih ne realizirati. To bi bilo vrlo neozbiljno i neodgovorno. S druge strane preuzeti odgovornost i poslati djevojku na svjetski izbor u Puerto Rico gdje su predstavnice drugih zemalja te iščekivati hoće li se razboljeti ili ne, pa ukoliko se razboli imati djevojku na duši. Nije dolazilo u obzir, mislim da smo na ovaj način pokazali svoju odgovornost prema društvu i prema sebi.

Uostalom, izbor Miss World se trebao održati u prosincu prošle godine i desetak predstavnica se razboljelo te je izbor odgođen za treći mjesec ove godine. Tako da se moj instinkt pokazao dobrim", rekla je Vračarić.

Oznake:
Galerija slika
Nema galerije slika.
Facebook komentari