Novosti

Uronili smo u svijet sunčanih naočala: Posjet tvornici koja stvara trendove
18 ožu 2023 08:04:00
182 views

Jedan od obaveznih komada u savršenoj modnoj kombinaciji su i odgovarajuće sunčane naočale. Dobili smo priliku posjetiti Tvornicu naočala u kojoj se naočale proizvode još od davne 1948. godine, a jedina su tvornica u Hrvatskoj koja proizvodi metalne i acetatne sunčane i dioptrijske okvire.

 

 

Na samom dolasku dočekalo nas je veselo i simpatično osoblje Tvornice naočala koji su nas proveli kroz tvornicu i sve procese proizvodnje. Imali smo prilike vidjeti odjel gdje se bruse i oblikuju okviri pa sve do odjela gdje se radi na postavljanju leća u okvire. Vidjeli smo i nove tehnologije koje se koriste u proizvodnji naočala, a sve kako bi se napravile naočale koje su potpuno prilagođene našim potrebama.

 

 

Iako mnogi smatraju da se sunčane naočale koriste najviše po ljeti, griješe. Sunčane naočale po zimi štite naše oči od jakog sunčevog svjetla u slučaju da nam grad zatrpa snijeg, također mogu održavati temperaturu očiju po hladnom vremenu te time sprječavamo isušivanje i iritaciju oka, poboljšavaju vidljivost tijekom zimskih uvjeta s manjkom svjetla tako da poboljšavaju kontrast i vidljivost i na kraju odlično se mogu uskladiti s našim najdražim zimskim komadima odjeće te se savršeno ističu kao modni dodatak čime se stvara privlačan izgled.

 

 

Naše finalistice za izbor Miss Zagreba koji će se održati 27. ožujka ove godine nakon edukativnog iskustva o proizvodnji naočala, birale su modele koji će predstaviti na samom izboru. Djevojke su imale nezahvalan zadatak jer su morale birati između mnogo novih i modernih modela, no uživale su u svakom trenutku. 

 

 

Tvornicu naočala i sve njihove modele sunčanih naočala možete vidjeti na njihovim službenim stranicama ovdje.

Oznake:
Galerija slika
Facebook komentari