PRESS kutak

U želji da što kvalitetnije predstavimo javnosti izbor za Miss Hrvatske i projekt Ljepota sa svrhom stojimo vam na raspolaganju za sve informacije, intervjue s aktualnom misicom ili direkcijom.

Možete nas kontaktirati elektroničkom poštom na adresu:

Aktualna događanja možete pregledati ovdje ili na Facebook stranicama:

Facebook/Miss Hrvatske Za Miss Svijeta - stranica koju uređuje direkcija izbora za Miss Hrvatske

Facebook/Miss World Croatia - Javna osoba - stranica u vlasništvu Miss World Organization koju uređuje aktualna nositeljica titule Miss Hrvatske i koja se prenosi s pobjednice na pobjednicu


Miss Hrvatske u akciji zbrinjavanja otpada
08 sij 2020 02:58:00
2805 views

Ovogodišnji izbor Miss Hrvatske za Miss Svijeta ima i društveno odgovornu notu. Pod motom »Ljepota sa svrhom, živim zeleno (think green)« ovo natjecanje jasno označava opredijeljenost za rješavanje problema zbrinjavanja otpada i njegove ponovne uporabe. Stoga je Katarina Mamić, aktualna Miss Hrvatske, u suradnji s C.I.O.S. Grupom, ovogodišnjim partnerom u projektu »Ljepota sa svrhom«, pomogla u zbrinjavanju auto-olupina te time i vlastitim primjerom dodatno naglasila važnost odgovornog gospodarenja otpadom i njegovog recikliranja.

 

– Akcijom, u suradnji s C.I.O.S. Grupom, željela sam ukazati da svatko od nas može uvelike doprinijeti zaštiti prirode, a vlastiti život učiniti ekološki prihvatljivijim i odgovornim prema budućim generacijama. Auto-olupine se mogu jednostavno i besplatno predati na recikliranje i time napraviti nešto korisno za okoliš. Više od 95 posto svake olupine može se ponovno upotrijebiti i reciklirati i time dobiti sirovine koje možemo ponovno koristiti. Osim što ćemo okoliš učiniti čišćim i ljepšim, prilikom predaje cjelovitog vozila može se i zaraditi – jedna kuna po kilogramu, odnosno prosječno tisuću kuna za jedno vozilo, pa zar to nije odlično, izjavila je Katarina Mamić, koja je svoju ekološku akciju započela pozivom na besplatni broj 0800 0204, promptno ugovorivši uklanjanje auto-olupine iz prirode i preuzimanje na obradu.

Katarina je zajedno s osobom zaduženom za uklanjanje auto-olupine sudjelovala u izvlačenju. Na taj način se i sama uvjerila u način rada i što je sve moguće ponovno iskoristiti, pratila je cijeli proces proizvodnje sekundarnog čelika, najkvalitetnije gotove sirovine za željezare, čijim se korištenjem smanjuju emisije stakleničkih plinova. Na primjeru auto-olupine, aktualna Miss Hrvatske Katarina Mamić ukazala je na smisao recikliranja – od predmeta koje više ne koristimo dobivamo nove proizvode i sirovine za ponovnu uporabu i nove proizvodne procese.

– Postoje moderne tehnologije koje omogućavaju pretvaranje otpadnih materijala u vrijedne sirovine i nove resurse, bez negativnih utjecaja na okoliš i zdravlje. Danas svi pričaju o plastici – plastična vrećica proizvede se za jednu sekundu, a treba joj do 400 godina za razgrađivanje u prirodi! Znate li da se od 18 recikliranih plastičnih boca može napraviti gornji dio nogometnog dresa? Nemojmo stoga odbacivati otpad u prirodu i narušavati njezin sklad, pokažimo odgovornost, istaknula je Katarina Mamić na kraju druženja sa zaposlenicima C.I.O.S. Grupe, najveće privatne grupacije u Hrvatskoj i regiji u sektoru gospodarenja otpadom.

– Upravo zato je važno da svatko u svom životu napravi bar mali pomak – time ćemo pozitivno utjecati na kvalitetu i održivost našeg života na jednom i nama jedinom planetu Zemlji, zaključila je Katarina koja je sudjelovanjem u akciji čišćenja prirode zaslužila hashtag #ljepotasasvrhom. 

Oznake:
Galerija slika
Facebook komentari